Product review

Kapitein Koko's Magische Brievenpost

Wat een betoverend concept! Kapitein Koko’s Magische Brievenpost heeft onze kinderen in de ban van avontuur gebracht en hun liefde voor lezen aangewakkerd op een manier die we nooit hadden kunnen voorzien.

Wat is het?

Kapitein Koko is een kortstondig abonnement op traditionele post in de brievenbus, maar dan gericht aan je kind!

Kinderen ontvangen een brief per post, met hun eigen naam op de envelop! De brieven zijn geschreven voor kinderen van 7 t/m 10 jaar oud en het doel is om lezen te bevorderen. 

Koko & Kareltje reizen de hele wereld over en vertellen in spannende brieven alles over hun avonturen.

Elke twee weken sturen Koko en haar maatje Kareltje de kameleon een nieuwe brief. Ouders kunnen een persoonlijke PS toevoegen via het ouderportaal.

kapitein koko

Kapiteit Koko getest!

Gebruikservaring

Hoe is de Kapiteit Koko getest! in gebruik?

De brieven, op maat geschreven voor beginnende lezers, nemen kinderen mee naar exotische locaties en laten hen kennismaken met verschillende culturen. Ons kind lachte hardop om de streken van de ondeugende Kareltje en werden al snel verliefd op Kapitein Koko’s charmante vertelstijl.

Het persoonlijke tintje aan het einde van de brief (het PS’je), kun je zelf in het ouderportaal schrijven. Leuk is om er iets persoonlijks in te zetten, waardoor het nog meer gaat leven. Bij ons zorgde dit voor een mix van verbazing en opwinding. “Hoe weet Koko dat?” vroeg hij vol verbazing.

Voordelen

Wat dit product echt leuk maakt, is de creatieve vonk die het ontsteekt. Ons kind werd niet alleen aangemoedigd om de brieven te lezen, maar ze werden ook geïnspireerd om verder te onderzoeken. Google Maps en de atlas werden tevoorschijn gehaald om meer te leren over de landen die Kapitein Koko had bezocht.


De brieven dienden als een poort naar de nieuwsgierigheid en ontdekkingszin van mijn kinderen, wat voor ons als ouders een onverwachte bonus was.Kapitein Koko’s Magische Brievenpost heeft een interessante en plezierige twist gegeven aan het lezen voor onze kinderen. Het is niet alleen leerzaam, maar ook vermakelijk op een manier die de verbeelding van kinderen aanspreekt. Het is een goede keuze voor ouders die op zoek zijn naar een unieke manier om hun kinderen te motiveren om te lezen en tegelijkertijd hun nieuwsgierigheid naar de wereld te vergroten.

Nadelen

We hebben eigenlijk geen nadelen kunnen ontdekken bij deze test. De tussenliggende periode is eigenlijk precies goed, de verhaallijn is leuk en de kosten zijn in verhouding met wat je krijgt.

Het is een hele leuke bezigheid die lezen zeker kan stimuleren. Het is echter (maar dat is waarschijnlijk vanzelfsprekend) geen volwaardige cursus om te leren lezen.

kapitein koko lezen

Advies

Is Kapiteit Koko getest! iets voor mij?

Wil je jouw kinderen stimuleren om te leren lezen en iets van topografie mee te krijgen? Dan is Kapitein Koko zeker de moeite waard.

review

Lees onze

meest recente tests