10 top tandpasta's die je niet mag missen

Tandpasta is onmisbaar bij het behoud van je gebit en een goede mondgezondheid. Door tandplak twee keer per dag te verwijderen rem je de vorming van tandsteen af en verwijder je de schadelijke bacteriën die zich op je tanden ophopen. Dit is essentieel om cariës (gaatjes), tandvleesontsteking en andere mondproblemen te voorkomen.

Hoe kies je nu een tandpasta die het best past bij jouw specifieke behoeften? Wil je je tanden witter maken of houden, geef je de voorkeur aan natuurlijke ingrediënten of ben je gebaat bij tandpasta bij gevoelige tanden?

Kies voor mondvriendelijke ingrediënten

Wij adviseren je altijd te kiezen voor mondvriendelijke ingrediënten. Dat betekent dat alle bestanddelen van een tandpasta het natuurlijke evenwicht van de mondflora respecteren en de zuurgraad in de mond stabiliseren.

In zo’n tandpasta, welk specifiek doel die ook dient, is geen plaats voor agressieve stoffen als alcohol, SLS (sodium lauryl sulfaat), antiseptische middelen als chloorhexidine en triclosan, chemicaliën als parabenen en ftalaten of totaal overbodige kunstmatige kleur- en smaakstoffen.

Tegelijkertijd moet tandpasta natuurlijke wel doen wat die moet doen, namelijk tandplak en de schadelijke bacteriën van je gebit verwijderen.

10 top tandpasta’s die je niet mag missen

De volgende 10 tandpasta’s voldoen aan alle voorwaarden:

Hieronder zie je 10 tandpasta’s die volgens ons voldoen aan de belangrijkste voorwaarden.

RyttPro Toothpaste Magic Mint.

Deze topper werkt op basis van de krachtige formule OZ-3X, samen met zink en cetylpyridinium chloride (CPC). Hij bevat fluoride om je tandglazuur sterker te maken en heeft een verfrissende mint-smaak. Deze tandpasta bevat geen SLS maar schuimt dankzij een mild schuimmiddel op basis van kokosnoot.

JuliBrite Tandpasta tabletten.

Deze duurzame tabletten bevatten het lichaamseigen mineraal HAP (hydroxyapatiet) en calcium-carbonaat om je tandglazuur te versterken en herstellen. Xylitol heeft meerdere gunstige eigenschappen, waaronder het verlagen van de zuurgraad in de mond, zodat mineralen beter worden opgenomen. Dat maakt het tot een geschikte tandpasta bij gevoelige tanden.

JuliBrite Mineralizing Tandpasta.

Een belangrijk ingrediënt in deze tandpasta is hydroxyapatiet (HAP), een een lichaamseigen mineraal, dat de zwakke plekken in je tandglazuur herstelt. Dit maakt het ook deze tandpasta tot een geschikte tandpasta bij gevoelige tanden. Daarnaast bevat de tandpasta actieve zuurstof, gegenereerd door honing, zink en het natuurlijke enzym hyaluronan.

OxyFresh Lemon Mint Tandpasta

werkt op basis van de effectieve en bruisende formule Oxygene, die samen het leefmilieu van schadelijke bacteriën vernietigt en hun stinkende gassen neutraliseert. Xylitol helpt mee om het tandglazuur glad te houden en de natuurlijke mint- en citroenolie zorgt voor een frisse smaak.

Dr. Brite Sensitivity Relief tandpasta Mint.

Dit is een uitstekende tandpasta bij gevoelige tanden. Hij versterkt en remineraliseert je tandglazuur met natuurlijke mineralen en verzorgt je tandvlees met natuurlijke middelen. Uiteraard worden je tanden goed gereinigd, maar op een zachte manier zonder de gevoeligheid verder te prikkelen met bijtende bestanddelen. Deze tandpasta schuimt dankzij een milde en plantaardige formule.

Duelle Whitening powder.

Geen tandpasta, maar een poeder om iedere tandpasta een extra boost te geven. Het bevat het milde blekende bestanddeel PAP (phthalimide peroxycaproic acid), terwijl de mineralen HAP (hydroxyapatiet) en calcium carbonaat je tandglazuur versterken. Het poeder maakt je tanden gladder, zodat er minder tandplak aan kan hechten. Gebruik het samen met één van de mondvriendelijke tandpasta’s in deze lijst.

Oralieve tandpasta.

Speciaal ontwikkeld voor mensen met droge mond-klachten, door welke oorzaak dan ook. Ook als je geen last hebt van een droge mond, is deze tandpasta een goede keus om je mond gezond te houden. De werkzame ingrediënten zijn de melkbestanddelen lactoferrine en lactose oxidase, die de mond hydrateren en de speekselklieren aanzetten tot het produceren van meer speeksel.

UK Organics Tea Tree tandpasta.

Deze tandpasta bevat uitsluitend natuurlijke en biologische ingrediënten, maar doet uiteraard wel wat een tandpasta moet doen: tandplak verwijderen. De basis van deze tandpasta is kokosolie, dat een reinigende en natuurlijke antiseptische werking heeft. Het actieve ingrediënt is etherische tea tree olie, dat goede diensten bewijst om je tandvlees gezond te houden.

Dr. Brite Fresh breath Tandpasta Mint.

Een frisse adem willen we allemaal wel. Deze tandpasta helpt je om een slechte adem te bestrijden met volkomen natuurlijke ingrediënten. Biologische kokosolie en plantaardige ingrediënten als aloë vera, tea tree, peterselie, kaneel en xylitol bestrijden de schadelijke bacteriën. Met de mineralen HAP (hydroxyapatiet), calciumcarbonaat en gehydrateerde silica is het bovendien een uitstekende tandpasta bij gevoelige tanden.

UK Organics Charcoal tandpasta.

De uitgelezen tandpasta voor witte tanden, maar dan helemaal natuurlijk. Deze tandpasta combineert kokosolie en geactiveerde houtskool om je gebit grondig te reinigen en de vorming van tandplak af te remmen. Natuurlijke mineralen versterken je tandglazuur en beschermen tegen cariës (gaatjes).

TIP: Alle bovenstaande tandpasta’s zijn verkrijgbaar bij De Mondzorgzaak.

voordelen nadelen test product review

Lees onze

meest recente tests