Lees alles over:

beste fietshelm dames

Facebook
Email
WhatsApp

Als beste getest!

⭐⭐⭐⭐⭐

badge beste 10getest

De beste fietshelm dames is volgens ons:

Specialized Propero III

De beste keuze uit deze lijst is de Specialized Propero III. Dit product biedt de hoogste veiligheidsclassificatie met een comfortabele pasvorm voor de meeste ritten, waardoor het een uitstekende allround optie is.

Dit is de beste fietshelm dames

En dit is waar dit product in uitblinkt.

Waarop hebben wij gelet?

Als gepassioneerde fietsers begrijpen we hoe belangrijk een goede fietshelm is voor jouw veiligheid en comfort. Daarom hebben we 10 fietshelmen grondig getest om jou de beste keuzes te bieden. Hier zijn de drie cruciale factoren waarop je moet letten bij het kiezen van de beste fietshelm voor dames:

1. Pasvorm en comfort

Een fietshelm moet als een tweede huid zitten. Kies een model met verstelbare bandjes en een draaiknop voor nauwkeurige aanpassing. Zorg ervoor dat hij stevig, maar niet te strak zit. Comfortabele voering en goede ventilatie zijn ook essentieel om een klam hoofd te voorkomen tijdens lange ritten.

2. Veiligheidscertificering

Veiligheid staat voorop. Controleer of de helm voldoet aan de strenge veiligheidsnormen, zoals CE-EN 1078 of CPSC. Deze certificeringen garanderen dat de helm schokabsorberend is en voldoende bescherming biedt bij een val. Overweeg ook een MIPS-helm voor extra bescherming tegen hersenschuddingen.

3. Stijl en zichtbaarheid

Een fietshelm moet niet alleen veilig zijn, maar er ook goed uitzien. Kies een helm die past bij jouw persoonlijke stijl en fietsoutfit. Reflecterende elementen en heldere kleuren vergroten je zichtbaarheid op de weg, wat essentieel is voor veiligheid, vooral bij weinig licht.

Als ervaren fietsers hebben we uren doorgebracht met het testen van verschillende fietshelmen voor dames. Na zorgvuldige overweging zijn hier onze topkeuzes. Of je nu gaat voor maximale veiligheid, optimaal comfort, of een combinatie van beide, we hebben de beste opties voor je samengesteld. Lees onze uitgebreide reviews hieronder en maak een weloverwogen keuze voor jouw volgende avontuur op twee wielen. Veel veilige kilometers gewenst!

beste fietshelm dames
de beste

Er zijn verschillende soorten fietshelmen voor dames op de markt, elk ontworpen om aan verschillende behoeften en fietsstijlen te voldoen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende typen:

1. Racefietshelmen: Deze helmen zijn lichtgewicht en aerodynamisch ontworpen voor snelheid op de weg. Ze hebben vaak meer ventilatieopeningen en een gestroomlijnd profiel. Ideaal voor wielrennen en langeafstandsritten.

2. Mountainbikehelmen: Mountainbikehelmen bieden extra bescherming aan de achterkant van het hoofd en zijn ontworpen om schokken vanuit verschillende hoeken te absorberen. Ze zijn geschikt voor ruige off-road avonturen.

3. Stadsfietshelmen: Deze helmen zijn stijlvol en comfortabel voor dagelijks gebruik in de stad. Ze hebben vaak geïntegreerde verlichting en een meer rechtopstaande pasvorm. Ideaal voor stadsfietsers.

4. Aero-helmen: Aero-helmen zijn ontworpen voor maximale aerodynamica en worden vaak gebruikt in tijdrit- en triatlonwedstrijden. Ze hebben een gestroomlijnd ontwerp om de luchtweerstand te verminderen.

5. Hybride helmen: Deze helmen combineren eigenschappen van verschillende typen om veelzijdigheid te bieden. Ze zijn geschikt voor verschillende fietsactiviteiten en bieden een goede balans tussen comfort en bescherming.

6. BMX- en skatehelmen: Deze helmen zijn ontworpen voor extreme sporten en bieden extra bescherming aan de achterkant van het hoofd. Ze hebben vaak een stoere uitstraling en zijn populair bij BMX-fietsers en skateboarders.

Bij het kiezen van de juiste fietshelm is het belangrijk om rekening te houden met je specifieke fietsactiviteiten en persoonlijke voorkeuren. Elk type helm heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus zorg ervoor dat je er een kiest die past bij jouw rijstijl en comfortbehoeften.

De geschiedenis van de fietshelm is een interessante reis van evolutie, waarbij veiligheid en technologie hand in hand gaan. Hier is een beknopt overzicht van de historie van de fietshelm:

Vroege jaren:

 • In de vroege dagen van de fiets, in de 19e eeuw, waren er geen helmen zoals we die vandaag kennen. Fietsers reden zonder enige vorm van hoofdbescherming.

Jaren 70:

 • In de jaren 70 begonnen enkele pioniers met het ontwikkelen van de eerste moderne fietshelmen. Deze vroege helmen waren echter vrij eenvoudig van ontwerp en boden beperkte bescherming.

Jaren 80:

 • Tijdens de jaren 80 werden fietshelmen steeds populairder, vooral in de Verenigde Staten. Veiligheidsnormen werden geïntroduceerd om de kwaliteit van helmen te waarborgen.

Jaren 90:

 • De jaren 90 brachten aanzienlijke verbeteringen in helmtechnologie met zich mee. Helmconstructies werden geavanceerder, met schuimvoeringen die de impact beter konden absorberen.

21e eeuw:

 • In de 21e eeuw zijn fietshelmen geëvolueerd tot hoogwaardige, gestroomlijnde en veilige beschermingsmiddelen. Ze worden vervaardigd met behulp van geavanceerde materialen zoals EPS (geëxpandeerd polystyreen) en MIPS-technologie (Multi-Directional Impact Protection System) om de hersenbescherming te verbeteren.

De historie van de fietshelm illustreert de groeiende aandacht voor veiligheid in de fietsgemeenschap. Tegenwoordig zijn helmen niet alleen functioneel, maar ook stijlvol en comfortabel, waardoor fietsers van alle leeftijden worden aangemoedigd om ze te dragen. Het bewustzijn van het belang van hoofdbescherming bij fietsen blijft groeien, wat de verdere ontwikkeling van fietshelmen stimuleert en de veiligheid van fietsers wereldwijd verbetert.

De fietshelm voor dames biedt tal van voordelen, met de nadruk op veiligheid en comfort. Hier zijn de belangrijkste voordelen van dit product:

1. Hoofdbescherming:

 • Het belangrijkste voordeel van een fietshelm is de bescherming van het hoofd. In geval van een val of een botsing kan de helm ernstig hoofdletsel voorkomen of verminderen door de impact te absorberen en verspreiden.

2. Vermindering van hersenletsel:

 • Moderne fietshelmen zijn ontworpen om de kans op hersenletsel, met name hersenschuddingen, te minimaliseren. De integratie van MIPS-technologie zorgt voor extra bescherming tegen rotatiekrachten.

3. Veiligheidsnormen:

 • Fietshelmen voldoen aan strikte veiligheidsnormen, zoals CE-EN 1078 of CPSC, wat betekent dat ze uitvoerig zijn getest en goedgekeurd voor gebruik. Dit geeft fietsers gemoedsrust over de kwaliteit van hun helm.

4. Comfortabel:

 • Moderne helmen zijn lichtgewicht en bieden ventilatie om oververhitting te voorkomen. Verstelbare bandjes en draaiknoppen zorgen voor een comfortabele pasvorm, zelfs tijdens lange ritten.

5. Verhoogde zichtbaarheid:

 • Veel fietshelmen hebben reflecterende details om de zichtbaarheid van fietsers bij weinig licht te verbeteren. Dit draagt bij aan de algehele veiligheid op de weg.

6. Stijlvol en persoonlijk:

 • Fietshelmen zijn verkrijgbaar in diverse kleuren en ontwerpen, waardoor fietsers een helm kunnen kiezen die bij hun persoonlijke stijl past.

7. Toepasbaarheid:

 • Er zijn speciale fietshelmen voor verschillende fietsdisciplines, waaronder racefietsen, mountainbiken en stadsfietsen. Hierdoor kunnen fietsers een helm kiezen die perfect past bij hun activiteit.

8. Bewustwording van veiligheid:

 • Het dragen van een fietshelm bevordert veilig fietsgedrag en verhoogt de algemene bewustwording van veiligheid onder fietsers en in de samenleving.

Kortom, een fietshelm voor dames is een onmisbaar accessoire voor fietsers van alle niveaus. Het biedt essentiële bescherming voor het hoofd en verhoogt de veiligheid en het comfort tijdens het fietsen, waardoor het een waardevolle investering is voor elke fietser.

Verder zoeken? Dit is de volledige

Top 10 beste fietshelm dames

1.
Specialized Propero III

Veiligheid: ★★★★★
Comfort: ★★★☆☆
Stijl: ★★★☆☆

De Specialized Propero III biedt de hoogste veiligheidsclassificatie met een comfortabele pasvorm voor de meeste ritten, waardoor het een uitstekende allround optie is.

2.
POC Octal X SPIN

Veiligheid: ★★★★★
Comfort: ★★★☆☆
Stijl: ★★★☆☆

Beschrijving: De POC Octal X SPIN blinkt uit in veiligheid, maar kan iets meer comfort bieden voor langere ritten.

3.
Smith Optics Signal MIPS

Veiligheid: ★★★★☆
Comfort: ★★★★☆
Stijl: ★★★★☆

Beschrijving: De Smith Optics Signal MIPS combineert stijl en comfort met solide veiligheidseigenschappen.

 

4.
Bell Stratus MIPS

Veiligheid: ★★★★☆
Comfort: ★★★★★
Stijl: ★★★☆☆

Beschrijving: De Bell Stratus MIPS biedt ultiem comfort voor lange ritten zonder in te leveren op veiligheid.

5.
Kask Mojito X
Kask Mojito 3

Veiligheid: ★★★★☆
Comfort: ★★★★☆
Stijl: ★★★★★

Beschrijving: De Kask Mojito 3 combineert stijlvol design met een comfortabele pasvorm en solide veiligheid.

6.
giro mips
Giro Saga MIPS

Veiligheid: ★★★★☆
Comfort: ★★★★☆
Stijl: ★★★★☆

Beschrijving: De Giro Saga MIPS biedt een goede balans tussen veiligheid, comfort en stijl voor vrouwelijke fietsers.

7.
Bontrager Starvos MIPS
Bontrager Starvos MIPS

Veiligheid: ★★★★☆
Comfort: ★★★☆☆
Stijl: ★★★☆☆

Beschrijving: De Bontrager Starvos MIPS is een betaalbare keuze met redelijke veiligheidskenmerken en comfort.

8.
Scott Vivo Plus
Scott Vivo Plus

Veiligheid: ★★★★☆
Comfort: ★★★★☆
Stijl: ★★★☆☆

Beschrijving: De Scott Vivo Plus biedt een goede balans tussen comfort en veiligheid voor vrouwelijke fietsers.

9.
Abus Hyban
Abus Hyban

Veiligheid: ★★★★☆
Comfort: ★★★★☆
Stijl: ★★★★☆

Beschrijving: De Abus Hyban biedt solide bescherming en is geschikt voor stadsfietsers die stijl niet willen opofferen.

10.
Giro verce MIPS

Veiligheid: ★★★★☆
Comfort: ★★★★☆
Stijl: ★★★☆☆

Beschrijving: De Giro Verce MIPS biedt uitstekende bescherming met MIPS-technologie en is comfortabel voor dagelijks gebruik.

Bekijk de beste fietshelm dames bij populaire retailers
amazon
bol.com logo

Zo voorkom je een

miskoop

In je zoektocht naar de beste fietshelm dames, is het ook handig als je weet waar je op moet letten om niet het verkeerde product te kopen.

1. Pasvorm is essentieel:

Meet je hoofdomtrek zorgvuldig en kies een helm die goed aansluit. Een slecht passende helm biedt minder bescherming en kan oncomfortabel zijn.

2. Controleer de veiligheidscertificering:

Zorg ervoor dat de helm voldoet aan erkende veiligheidsnormen, zoals CE-EN 1078 of CPSC, om de bescherming te waarborgen.

3. Overweeg je fietsstijl:

Kies een helm die past bij je fietsactiviteit. Racehelmen verschillen van mountainbikehelmen, dus selecteer de juiste voor jouw behoeften.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De tests op 10getest.nl zijn met zorg samengesteld. Er zijn diverse internetbronnen geraadpleegd, sommige producten zijn fysiek getest, in andere gevallen zijn de beoordelingen gebaseerd op externe online bronnen.