Lees alles over:

beste bordspellen ooit

Facebook
Email
WhatsApp
In dit artikel lees je alles over de beste bordspellen ooit. We geven je tips waar je op moet letten bij het kopen van dit product. Ook lees je hier hoe je een miskoop voorkomt.
Ben je op zoek naar de beste bordspellen ooit voor jou, bekijk dan hieronder de winnaar en scroll voor de top-10. Op in aanmerking komende aankopen, na het klikken op een van de links, wordt een commissie verdiend bij partners zoals o.a. Amazon.

10getest is oa bekend van:

badge beste 10getest

Een van de beste bordspellen ooit is volgens ons:

Catan

Het bordspel “Catan” verdient de titel van het beste product in deze lijst vanwege zijn tijdloze aantrekkingskracht, eenvoudig te leren regels en diepgaande strategische mogelijkheden.

Dit is een van de beste bordspellen ooit!

En dit is waar dit product in uitblinkt.

Lees hier een volledige review van het spel Catan.

Waarop hebben wij gelet?

Als bordspelexperts delen we onze inzichten over de aankoop van de beste bordspellen ooit. Hier zijn de drie belangrijkste overwegingen:

Spelcomplexiteit en Doelgroep

Bordspellen variëren sterk in complexiteit. Overweeg het ervaringsniveau van de spelers en kies spellen die daarbij passen. Voor beginners zijn eenvoudige spellen ideaal, terwijl ervaren spelers graag uitdagende spellen spelen.

Spelduur en Gelegenheid

Bordspelen kunnen variëren in speeltijd van enkele minuten tot enkele uren. Denk na over de gelegenheid waarvoor je het spel wilt gebruiken. Voor een snel spelavondje zijn kortere spellen geschikter, terwijl langere spellen beter passen bij een uitgebreide speelsessie.

Spelthema en Interesses

Bordspellen omvatten een breed scala aan thema's, van strategie en avontuur tot humor en horror. Overweeg de persoonlijke interesses en voorkeuren van de spelers. Een boeiend thema kan de spelervaring aanzienlijk verbeteren.

Met deze overwegingen in gedachten, ben je klaar om de beste bordspellen ooit te vinden die passen bij jouw speelstijl en voorkeuren. We hebben 10 spellen getest en je kunt onze gedetailleerde beoordelingen hieronder lezen. Dit zijn bekende bordspellen, waaruit we een bordspellen top 10 hebben gecreëerd. 

Dus, bereid je voor op eindeloos plezier en avontuur met bordspellen die je nooit zult vergeten!

beste bordspellen ooit
de beste

Er zijn talloze soorten bordspellen die variëren in genre, stijl en thema. Hier zijn enkele van de meest populaire categorieën:

 1. Strategiespellen: Deze spellen vereisen diepgaande planning en strategie om te winnen. Voorbeelden zijn “Catan” en “Risk.”

 2. Familie- en Gezelschapsspellen: Bedoeld voor families en vrienden, bieden deze spellen vaak lichte strategie en veel plezier. Denk aan “Monopoly” en “Uno.”

 3. Deck-Building Spellen: Spelers bouwen hun eigen kaartendecks en gebruiken ze om te winnen, zoals in “Dominion.”

 4. Roll-and-Move Spellen: Spelers gooien dobbelstenen om vooruit te komen, zoals in “Mens erger je niet.”

 5. Coöperatieve Spellen: Hier werken spelers samen om een gemeenschappelijk doel te bereiken, zoals in “Pandemic.”

 6. Partyspellen: Ontworpen voor grote groepen en vol plezier, zoals “Charades” en “Werewolves.”

 7. Abstracte Spellen: Deze spellen hebben meestal eenvoudige regels en geen thema, zoals “Schaak” en “Go.”

 8. Avontuur- en Verhalende Spellen: Deze spellen bieden een diepgaand verhaal en vaak een rollenspelelement, zoals “Betrayal at Baldur’s Gate.”

 9. Kaartspellen: Deze spellen maken voornamelijk gebruik van speelkaarten voor gameplay, zoals “Bridge” en “Magic: The Gathering.”

 10. Eurogames: Vaak gekenmerkt door strategie en economisch beheer, zoals “Ticket to Ride” en “Agricola.”

Dit zijn slechts enkele voorbeelden, en het bordspelgenre blijft groeien en evolueren met nieuwe en innovatieve titels die voor elk type speler iets te bieden hebben.

Bordspellen hebben een rijke geschiedenis die teruggaat tot duizenden jaren geleden. Hier is een beknopte historie van bordspellen:

Oudheid: De oudste bekende bordspellen dateren uit de prehistorie. Archeologische opgravingen hebben bordspellen en dobbelstenen gevonden die dateren van meer dan 5.000 jaar geleden in Mesopotamië en Egypte.

Klassieke Beschavingen: Bordspellen waren populair in klassieke beschavingen zoals het oude Griekenland en Rome. Het Romeinse spel “Ludus Duodecim Scriptorum” lijkt op moderne backgammon.

Middeleeuwen: Tijdens de middeleeuwen waren bordspellen vaak een manier om moraliteit en ethische waarden over te brengen. Het schaakspel ontstond in deze periode en is een van de oudste nog steeds gespeelde bordspellen.

Renaissance: Bordspellen begonnen te evolueren in de renaissanceperiode, met spellen als “The Game of Goose” in de 16e eeuw.

19e Eeuw: De 19e eeuw bracht veel bekende bordspellen voort, waaronder “Monopoly,” “Scrabble,” en “Risk.” Veel van deze spellen worden nog steeds gespeeld.

20e Eeuw: De 20e eeuw zag de opkomst van nieuwe bordspellen, waaronder “Settlers of Catan” en “Ticket to Ride,” die de moderne bordspelrenaissance hebben aangedreven.

Heden: Tegenwoordig zijn bordspellen populairder dan ooit, met duizenden spellen die jaarlijks worden uitgebracht. Ze variëren van eenvoudige familiespellen tot complexe strategische spellen en hebben een wereldwijde gemeenschap van enthousiaste spelers.

De historie van bordspellen weerspiegelt niet alleen de evolutie van vermaak door de eeuwen heen, maar ook de culturele en sociale aspecten van de samenlevingen waarin ze zijn ontstaan.

Bordspellen bieden tal van voordelen voor mensen van alle leeftijden:

 1. Sociale Interactie: Bordspellen brengen mensen samen en bevorderen sociale interactie. Ze creëren kansen voor face-to-face communicatie en het delen van plezierige momenten.

 2. Mentale Uitdaging: Veel bordspellen vereisen strategisch denken, probleemoplossend vermogen en besluitvorming. Ze stimuleren mentale scherpte en kunnen cognitieve vaardigheden verbeteren.

 3. Ontspanning en Stressvermindering: Het spelen van bordspellen kan stress verminderen en ontspanning bevorderen. Het is een geweldige manier om te ontsnappen aan de dagelijkse beslommeringen.

 4. Leerzaamheid: Bordspellen kunnen educatieve voordelen hebben, vooral voor kinderen. Ze kunnen rekenvaardigheden, taalvaardigheid, ruimtelijk inzicht en sociale vaardigheden ontwikkelen.

 5. Gezins- en Vriendschapsbanden: Bordspellen zijn een uitstekende manier voor gezinnen en vriendengroepen om quality time door te brengen. Ze bevorderen samenwerking en competitie op een positieve manier.

 6. Diversiteit van Keuze: Er zijn bordspellen voor vrijwel elke smaak en interesse, of je nu van strategie, avontuur, humor, puzzels of verhalen houdt. Er is voor elk wat wils.

 7. Creativiteit en Verbeelding: Sommige bordspellen dagen spelers uit om creatieve oplossingen te bedenken of om in een denkbeeldige wereld te duiken, wat de verbeelding kan stimuleren.

 8. Tijdsbesteding: Bordspellen bieden een leuke en boeiende manier om vrije tijd door te brengen, of het nu op een regenachtige middag is of tijdens een gezellige avond met vrienden.

Kortom, bordspellen zijn meer dan alleen vermaak; ze bieden voordelen op het gebied van sociaal, mentaal en emotioneel welzijn en zijn een waardevolle aanvulling op ons dagelijks leven.

Verder zoeken? Dit is de volledige

Top 10 beste bordspellen ooit

1.
Catan

Spelplezier: ★★★★★

Strategie: ★★★★☆

Her speelbaarheid: ★★★★★

Beschrijving: Een klassieker die nooit verveelt, met een perfecte mix van strategie en geluk. Dit is de winnaar van de beste bordspellen 2024.

2.
Ticket to Ride

Spelplezier: ★★★★☆

Strategie: ★★★★☆

Her speelbaarheid: ★★★★☆

Beschrijving: Een eenvoudig te leren spel met diepgaande strategische mogelijkheden, ideaal voor beginners en experts. Deze staat dus op 2 in de top 10 bordspellen.

3.
Pandemic

Spelplezier: ★★★★★

Strategie: ★★★★☆

Her speelbaarheid: ★★★★★

Beschrijving: Een spannend coöperatief spel waarbij spelers samenwerken om wereldwijde ziekte-uitbraken te voorkomen.

4.
7 Wonders

Spelplezier: ★★★★☆

Strategie: ★★★★★

Her speelbaarheid: ★★★★☆

Beschrijving: Een snelle, strategische game waarbij spelers beschavingen opbouwen en resources beheren.

5.
Dominion

Spelplezier: ★★★★☆

Strategie: ★★★★☆

Her speelbaarheid: ★★★★☆

Beschrijving: Een deck-building spel waarbij spelers hun kaartendecks opbouwen om te winnen.

6.
Azul

Spelplezier: ★★★★★

Strategie: ★★★★☆

Her speelbaarheid: ★★★★★

Beschrijving: Een visueel prachtig spel waarbij spelers tegels verzamelen om patronen te maken.

7.
Terraforming Mars

Spelplezier: ★★★★★

Strategie: ★★★★★

Her speelbaarheid: ★★★★★

Beschrijving: Een diepgaand spel waarbij spelers proberen Mars leefbaar te maken door terraforming.

8.
Wingspan
Wingspan

Spelplezier: ★★★★★

Strategie: ★★★★☆

Her speelbaarheid: ★★★★★

Beschrijving: Een prachtig geïllustreerd spel waarbij spelers vogelsoorten verzamelen en hun leefgebieden beheren.

9.
Codenames
Codenames

Spelplezier: ★★★★★

Strategie: ★★★☆☆

Her speelbaarheid: ★★★★☆

Beschrijving: Een sociaal en intellectueel uitdagend woordspel dat teamwork en deductie vereist.

10.
Kingdomino

Spelplezier: ★★★★☆

Strategie: ★★★☆☆

Her speelbaarheid: ★★★★★

Beschrijving: Een eenvoudig en snel te spelen spel waarbij spelers koninkrijken bouwen door dominotegels te kiezen.

Bekijk de beste bordspellen ooit bij populaire retailers
amazon

Zo voorkom je een

miskoop

In je zoektocht naar de beste bordspellen ooit, is het ook handig als je weet waar je op moet letten om niet het verkeerde product te kopen.

1. Overweeg je Spelersgroep: Bedenk wie het spel zal spelen. Kies spellen die passen bij het ervaringsniveau en de interesses van de spelers.

2. Lees Beoordelingen en Recensies: Raadpleeg online beoordelingen en recensies om inzicht te krijgen in de gameplay, moeilijkheidsgraad en algemene ervaringen met het spel.

3. Probeer het Uit Indien Mogelijk: Als dat kan, probeer dan het spel uit voordat je het koopt. Dit helpt om te zien of het spel aansluit bij je speelstijl en voorkeuren.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De tests op 10getest.nl zijn met zorg samengesteld. Er zijn diverse internetbronnen geraadpleegd, sommige producten zijn fysiek getest, in andere gevallen zijn de beoordelingen gebaseerd op externe online bronnen.