Lees alles over:

Beste Japanse Messen

Facebook
Email
WhatsApp
In dit artikel lees je alles over de Beste Japanse Messen. We geven je tips waar je op moet letten bij het kopen van dit product. Ook lees je hier hoe je een miskoop voorkomt.
Ben je op zoek naar de Beste Japanse Messen voor jou, bekijk dan hieronder de winnaar of scroll verder voor de volledige top-10.

10getest is oa bekend van:

miyabi kaizen ii 5000mcd67

Als beste getest!

⭐⭐⭐⭐⭐

badge beste 10getest

De Beste Japanse Messen is volgens ons:

MIYABI 5000MCD GYUTOH - 240 mm

Het MIYABI 5000MCD GYUTOH – 240 mm mes wordt beschouwd als het beste product vanwege zijn uitzonderlijke scherpte, duurzaamheid en evenwichtige prestaties. Dit mes blinkt uit in:

Dit is de Beste Japanse Messen

En dit is waar dit product in uitblinkt.

Waarop hebben wij gelet?

Als ervaren messenexperts begrijpen we dat het kiezen van de beste Japanse messen een belangrijke beslissing is voor elke keukenliefhebber. Hier zijn de drie essentiële overwegingen bij het aanschaffen van deze hoogwaardige snijgereedschappen.

Type Mes en Doel

Bepaal welk type mes je nodig hebt op basis van je kookstijl. Japanse messen variëren van de veelzijdige gyuto (chef's mes) tot de specifieke nakiri (groentemes). Kies het mes dat het beste past bij je kookbehoeften.

Staal en Hardheid

Kijk naar het staal waarvan het mes is gemaakt en de hardheid ervan. Japanse messen staan bekend om hun hoogwaardige staalsoorten zoals VG-10 en AUS-10. Een hogere hardheid resulteert in een scherper mes, maar vereist meer zorg.

Handgreep en Comfort

Evalueer het handgreepmateriaal en -ontwerp. Houten handvatten zoals ho-wood bieden een warme esthetiek en goede grip, terwijl kunststof handgrepen duurzaam en gemakkelijk te reinigen zijn. Kies een handgreep die comfortabel aanvoelt tijdens langdurig gebruik.

Nu je deze drie cruciale overwegingen kent, ben je goed op weg om het beste Japanse mes voor jouw keuken te kiezen. We hebben 10 van de beste modellen getest, dus lees hieronder verder voor onze gedetailleerde beoordelingen. Onthoud, een scherp mes is een vrolijke keukenpartner!

beste japanse messen
de beste

Er zijn verschillende soorten Japanse messen die zijn ontworpen voor specifieke snijtaken in de keuken. Enkele van de meest voorkomende typen Japanse messen zijn:

 1. Gyuto (Chef’s Mes): Dit is het Japanse equivalent van het westerse koksmes en is veelzijdig in gebruik, geschikt voor allerlei snijwerk.

 2. Santoku (Drie Doelen Mes): Een multifunctioneel mes dat geschikt is voor het hakken, snijden en fijnhakken van groenten, vlees en vis.

 3. Nakiri (Groentemes): Speciaal ontworpen voor het snijden van groenten. Het heeft een rechte, rechthoekige lemmetvorm en is ideaal voor nauwkeurig snijwerk.

 4. Yanagiba (Sashimimes): Een lang, dun mes met één schuine kant, perfect voor het snijden van sashimi en andere delicate visgerechten.

 5. Deba (Fileermes voor Vis): Een stevig mes met een dik lemmet, ideaal voor het fileren van vis en het snijden van visbotten.

 6. Usuba (Japanse Groentesnijder): Een mes met een dun lemmet dat specifiek is ontworpen voor het snijden van groenten met precisie.

 7. Sujihiki (Trancheermes): Een lang en dun mes voor het nauwkeurig snijden van dunne plakjes vlees of vis.

 8. Honesuki (Gefileerd Kippenmes): Dit mes is ontworpen voor het fileren van gevogelte en het snijden van kip.

 9. Kiritsuke (Meesterchef Mes): Een veelzijdig mes dat traditioneel alleen door de chef-kok werd gebruikt. Het kan zowel voor precisiesnijwerk als voor zwaardere taken worden gebruikt.

De keuze voor een specifiek type Japans mes hangt af van je kookstijl, de taken die je vaak uitvoert en je persoonlijke voorkeur. Het is essentieel om het juiste mes te kiezen om de beste resultaten in de keuken te bereiken.

De geschiedenis van Japanse messen is rijk en diep geworteld in de traditionele Japanse ambachtelijke cultuur:

Vroege Geschiedenis: De oorsprong van Japanse messen gaat terug tot ongeveer 700 tot 800 jaar geleden, tijdens de Kamakura-periode. In die tijd waren Japanse smeden begonnen met het maken van zwaarden en andere messen voor militaire doeleinden.

Katanas en Samurai: Tijdens de Sengoku-periode (1467-1615) groeide de bekendheid van Japanse zwaarden, zoals de katana, die werden gedragen door samoerai. Dit leidde tot verfijning in het smeden en creëerde de basis voor de kunst van het messen maken.

Edo-Periode: Tijdens de Edo-periode (1603-1868) werd vreedzaamere tijden ingeluid, wat resulteerde in een toename van de vraag naar keukenmessen. Messenmakers begonnen hun vaardigheden toe te passen op keukenmessen, en er ontstonden verschillende regionale stijlen.

Moderne Tijd: In de moderne tijd, na de Meiji-restauratie in de late 19e eeuw, werden Japanse messen verder verfijnd met behoud van traditionele technieken. Tegenwoordig worden Japanse messen wereldwijd gewaardeerd om hun vakmanschap, scherpte en precisie.

Verscheidenheid en Specialisatie: Japanse messen omvatten een breed scala aan stijlen en functies, van de gyuto voor algemeen gebruik tot de yanagiba voor sashimi. Elk mes is ontworpen om uit te blinken in een specifieke taak.

De geschiedenis van Japanse messen weerspiegelt de Japanse nadruk op vakmanschap, traditie en voortdurende zoektocht naar perfectie in snijgereedschappen. Tegenwoordig zijn Japanse messen wereldwijd gewaardeerde keukengereedschappen voor zowel professionele koks als thuiskoks.

De grootste voordelen van Japanse messen omvatten:

 1. Uitzonderlijke Scherpte: Japanse messen staan bekend om hun ongeëvenaarde scherpte, die het mogelijk maakt om nauwkeurig te snijden en te hakken zonder voedsel te verpletteren.

 2. Hoogwaardig Staal: Ze worden vervaardigd uit hoogwaardig staal, zoals VG-10 en AUS-10, dat zorgt voor duurzaamheid en langdurige scherpte.

 3. Lichtgewicht en Wendbaar: Japanse messen zijn meestal lichtgewicht en hebben een uitstekende balans, wat zorgt voor moeiteloos en nauwkeurig snijwerk.

 4. Precisie en Controle: De vlijmscherpe rand en het ergonomische ontwerp bieden een uitstekende controle over het mes, waardoor je ingrediënten met precisie kunt verwerken.

 5. Veelzijdigheid: Ondanks hun specialisatie in verschillende taken, zijn Japanse messen vaak veelzijdig genoeg om verschillende snijbehoeften aan te kunnen.

 6. Mooi Design: Ze worden vaak gewaardeerd om hun esthetische aantrekkingskracht, met met de hand afgewerkte details en aantrekkelijke handgrepen.

 7. Traditie en Ambacht: De productie van Japanse messen is diepgeworteld in traditie en vakmanschap, wat resulteert in hoogwaardige producten.

 8. Makkelijk te Slijpen: Ondanks hun scherpte zijn Japanse messen over het algemeen eenvoudig te slijpen en te onderhouden.

Kortom, Japanse messen bieden een combinatie van precisie, scherpte en vakmanschap die ze tot een waardevol hulpmiddel in de keuken maakt voor zowel professionele koks als thuiskoks.

Verder zoeken? Dit is de volledige

Top 10 Beste Japanse Messen

1.
miyabi kaizen ii 5000mcd67
MIYABI 5000MCD GYUTOH

Scherpte: ★★★★★
Duurzaamheid: ★★★★☆
Balans: ★★★★☆
Algehele Beoordeling: ★★★★★

2.
Shun Classic DM-0706

Scherpte: ★★★★★
Duurzaamheid: ★★★★☆
Balans: ★★★★★
Algehele Beoordeling: ★★★★★

3.
Yaxell Gou 101
Yaxell Gou 101

Scherpte: ★★★★★
Duurzaamheid: ★★★★★
Balans: ★★★★☆
Algehele Beoordeling: ★★★★★

4.
Global G-2
Global G-2

Scherpte: ★★★★☆
Duurzaamheid: ★★★★☆
Balans: ★★★★★
Algehele Beoordeling: ★★★★☆

5.
Tojiro DP Gyuto

Scherpte: ★★★★☆
Duurzaamheid: ★★★★☆
Balans: ★★★★☆
Algehele Beoordeling: ★★★★☆

6.
Kai Wasabi Black Santoku
Kai Wasabi Black Santoku

Scherpte: ★★★★☆
Duurzaamheid: ★★★☆☆
Balans: ★★★☆☆
Algehele Beoordeling: ★★★★☆

7.
Kikuichi Warikomi Damascus Tsuchime Gyuto
Kikuichi Warikomi Damascus Tsuchime Gyuto

Scherpte: ★★★★★
Duurzaamheid: ★★★★☆
Balans: ★★★★★
Algehele Beoordeling: ★★★★☆

8.
Masamoto VG Gyuto
Masamoto VG Gyuto

Scherpte: ★★★★★
Duurzaamheid: ★★★★☆
Balans: ★★★★★
Algehele Beoordeling: ★★★★★

9.
Sakai Takayuki Grand Chef Gyuto

Scherpte: ★★★★☆
Duurzaamheid: ★★★★☆
Balans: ★★★★★
Algehele Beoordeling: ★★★★☆

10.
Kanetsune Nakiri
Kanetsune Nakiri

Scherpte: ★★★★☆
Duurzaamheid: ★★★★☆
Balans: ★★★★☆
Algehele Beoordeling: ★★★★☆

Zo voorkom je een

miskoop

In je zoektocht naar de Beste Japanse Messen, is het ook handig als je weet waar je op moet letten om niet het verkeerde product te kopen.

1. Overweeg Je Snijbehoeften: Bedenk welke soorten snijtaken je het meest zult uitvoeren en kies een mes dat daarbij past. Bijvoorbeeld, een gyuto voor veelzijdigheid of een nakiri voor groenten.

2. Materiaal en Onderhoud: Begrijp het mesmateriaal en de onderhoudsvereisten. Sommige messen vereisen meer zorg dan andere, dus zorg ervoor dat je bereid bent om ze goed te onderhouden.

3. Prijs en Kwaliteit: Hoewel prijs niet altijd de kwaliteit bepaalt, vermijd extreem goedkope opties. Investeer in een kwaliteitsmes dat lang meegaat en voldoet aan je verwachtingen.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De tests op 10getest.nl zijn met zorg samengesteld. Er zijn diverse internetbronnen geraadpleegd, sommige producten zijn fysiek getest, in andere gevallen zijn de beoordelingen gebaseerd op externe online bronnen.