Lees alles over:

beste braadpan

Facebook
Email
WhatsApp
In dit artikel lees je alles over de beste braadpan. We geven je tips waar je op moet letten bij het kopen van dit product. Ook lees je hier hoe je een miskoop voorkomt.
Ben je op zoek naar de beste braadpan voor jou, bekijk dan hieronder de winnaar of scroll verder voor de volledige top-10.

10getest is oa bekend van:

Als beste getest!

⭐⭐⭐⭐⭐

badge beste 10getest

De beste braadpan is volgens ons:

Le Creuset Signature Braadpan

De beste braadpan uit deze lijst is de Le Creuset Signature Braadpan. Dit komt omdat Le Creuset bekend staat om zijn ongeëvenaarde kwaliteit, uitstekende warmteverdeling, duurzaamheid en esthetische aantrekkingskracht.

Dit is de beste braadpan

En dit is waar dit product in uitblinkt.

Waarop hebben wij gelet?

Als experts in de wereld van kookgerei hebben we talloze braadpannen getest om de beste te vinden. In dit artikel delen we graag de top drie zaken waarop je moet letten bij het aanschaffen van de beste braadpan voor jouw keuken.

Materiaal: Degelijkheid boven alles

Bij de keuze van de beste braadpan is het materiaal van cruciaal belang. Roestvrij staal, gietijzer en koper zijn populaire keuzes. Roestvrij staal is duurzaam en gemakkelijk te onderhouden. Gietijzer behoudt de warmte uitstekend, terwijl koper een ongeëvenaarde warmtegeleiding biedt. Kies het materiaal dat het beste bij je kookstijl past.

Formaat: Passend bij je behoeften

De grootte van de braadpan is even belangrijk als het materiaal. Overweeg het aantal personen waarvoor je doorgaans kookt en de grootte van je kookplaat. Een pan die te klein is, kan frustrerend zijn, terwijl een te grote pan onnodig veel ruimte inneemt.

Deksel en handgrepen: Gemak en veelzijdigheid

Een goed passend deksel is cruciaal om de warmte vast te houden en je gerechten gelijkmatig te laten garen. Daarnaast zijn stevige handgrepen essentieel om de pan veilig te kunnen hanteren. Zorg ervoor dat de handgrepen hittebestendig zijn en comfortabel in de hand liggen.

Na uitgebreid testen van maar liefst 10 braadpannen, kunnen we met zekerheid zeggen dat de keuze voor de beste braadpan afhankelijk is van jouw persoonlijke voorkeur. Let op het materiaal, formaat, deksel en handgrepen om de perfecte pan voor jouw keuken te vinden. Bekijk onze volledige testresultaten hieronder, en maak met een gerust hart je keuze. Happy braden!

beste braadpan
de beste

Er zijn verschillende soorten braadpannen op de markt, elk met hun eigen unieke kenmerken en voordelen. Hier zijn enkele van de meest voorkomende soorten:

 1. Gietijzeren braadpannen: Deze pannen zijn bekend om hun uitstekende warmtebehoud en -verdeling. Ze zijn ideaal voor slowcooking, braden en sudderen. Gietijzeren pannen kunnen ook in de oven worden gebruikt en ontwikkelen na verloop van tijd een natuurlijke antiaanbaklaag.

 2. Roestvrijstalen braadpannen: Roestvrijstalen pannen zijn duurzaam, gemakkelijk te reinigen en bestand tegen verkleuring. Ze zijn geschikt voor het snel aanbraden van vlees en kunnen naadloos van het fornuis naar de oven worden overgebracht.

 3. Koperen braadpannen: Koperen pannen bieden uitstekende warmtegeleiding, wat resulteert in gelijkmatige kookresultaten. Ze zijn vaak bekleed met roestvrij staal om reactie met voedsel te voorkomen. Koperen pannen zijn echter meestal prijziger.

 4. Geëmailleerde gietijzeren braadpannen: Deze pannen combineren de warmte-eigenschappen van gietijzer met een geëmailleerde buitenlaag die ze gemakkelijker te onderhouden maakt en beschikbaar in verschillende kleuren. Ze zijn ideaal voor stoofschotels en braden.

 5. Aluminium braadpannen: Aluminium pannen zijn licht van gewicht en verwarmen snel, maar kunnen gevoelig zijn voor krassen. Ze zijn vaak voorzien van een antiaanbaklaag en zijn geschikt voor het bereiden van gerechten die snel en gelijkmatig moeten worden gekookt.

 6. Keramische braadpannen: Deze pannen hebben een keramische antiaanbaklaag die het gebruik van vet minimaliseert. Ze zijn geschikt voor het bakken van vlees, vis en groenten met weinig olie.

 7. Glas braadpannen: Glas pannen zijn geschikt voor zowel koken als serveren. Ze zijn doorzichtig, waardoor je het kookproces kunt volgen, maar ze zijn niet zo geschikt voor hoge temperaturen.

De keuze voor het type braadpan hangt af van je kookstijl, budget en persoonlijke voorkeuren. Het is belangrijk om rekening te houden met het materiaal, de grootte en andere functies die bijdragen aan een geslaagde kookervaring bij het kiezen van de beste braadpan voor jouw behoeften.

 

De geschiedenis van de braadpan gaat terug tot de vroege menselijke beschavingen, en het is een van de oudste kookgereedschappen die nog steeds in gebruik zijn. Hier is een beknopte historische blik op de ontwikkeling van de braadpan:

 1. Oudheid: In de oudheid gebruikten mensen al rudimentaire versies van de braadpan. Deze vroege pannen waren meestal gemaakt van klei en werden gebruikt om voedsel te braden of te koken boven open vuren.

 2. Middeleeuwen: Tijdens de middeleeuwen begonnen ambachtslieden pannen te smeden uit ijzer. Deze vroege gietijzeren pannen waren zwaar en ruw, maar ze werden al snel een essentieel gereedschap in keukens over de hele wereld.

 3. 17e en 18e eeuw: De productie van gietijzeren pannen verbeterde aanzienlijk in deze periode, met de introductie van meer verfijnde technieken. De eerste braadpannen met deksels en handvatten verschenen, waardoor het koken veelzijdiger werd.

 4. 19e eeuw: Gietijzeren pannen werden populair in de Verenigde Staten, vooral in het westen tijdens de goudkoorts. Ze werden vaak gebruikt boven open vuren voor het koken van stoofschotels en gebakken gerechten.

 5. 20e eeuw: De braadpan onderging verdere verbeteringen met de introductie van geëmailleerde gietijzeren modellen, die zowel duurzaam als gemakkelijk te onderhouden waren. Tijdens deze periode werden ook andere materialen zoals roestvrij staal en aluminium geïntroduceerd.

 6. Heden: Tegenwoordig zijn braadpannen verkrijgbaar in een breed scala aan materialen, maten en stijlen om aan de behoeften van moderne keukens te voldoen. Ze blijven populair voor het braden, sudderen, stoven en bakken van voedsel.

De braadpan heeft de tand des tijds doorstaan vanwege zijn duurzaamheid en veelzijdigheid in de keuken. Hoewel de materialen en ontwerpen door de eeuwen heen zijn geëvolueerd, blijft de essentie van dit kookgerei onveranderd: het zorgt voor heerlijke maaltijden en gezellige momenten aan tafel.

 

De braadpan biedt verschillende voordelen die het tot een onmisbaar kookgereedschap maken in de keuken van zowel professionele koks als thuiskoks. Hier zijn enkele van de grootste voordelen van dit product:

 1. Uitstekende warmteverdeling en -retentie: Braadpannen, vooral die gemaakt van gietijzer, staan bekend om hun vermogen om warmte gelijkmatig te verdelen en vast te houden. Dit zorgt voor consistente en gelijkmatige kookresultaten, perfect voor braden, sudderen en stoofschotels.

 2. Veelzijdigheid: Braadpannen kunnen op het fornuis en in de oven worden gebruikt, waardoor ze veelzijdig zijn voor verschillende kooktechnieken. Je kunt er vlees aanbraden, stoofschotels bereiden, brood bakken en zelfs frituren.

 3. Duurzaamheid: Kwaliteitsbraadpannen gaan jarenlang mee, zo niet generaties lang. Gietijzeren modellen worden vaak doorgegeven van de ene generatie op de andere en worden met de tijd zelfs beter, omdat ze een natuurlijke antiaanbaklaag ontwikkelen.

 4. Behoud van smaak en voeding: Door de gelijkmatige verwarming en deksels die de damp vasthouden, behoudt een braadpan de smaak en voedingsstoffen van gerechten, waardoor maaltijden rijker en smakelijker worden.

 5. Minder olie en vet nodig: Dankzij hun anti-aanbak eigenschappen hebben veel braadpannen minder olie of vet nodig bij het koken, wat resulteert in gezondere maaltijden.

 6. Eenvoudig te onderhouden: Moderne braadpannen zijn meestal geëmailleerd of voorzien van een antiaanbaklaag, waardoor ze gemakkelijk te reinigen zijn. Gietijzeren pannen vereisen weliswaar wat meer onderhoud, maar het is de moeite waard vanwege hun duurzaamheid en kookprestaties.

 7. Esthetisch aantrekkelijk: Braadpannen zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en ontwerpen, waardoor ze niet alleen praktisch, maar ook aantrekkelijk zijn om op tafel te serveren.

 8. Traditie en nostalgie: Voor veel mensen vertegenwoordigt de braadpan een stukje culinaire traditie en nostalgie, vaak geassocieerd met comfortvoedsel en familiebijeenkomsten.

Kortom, de braadpan is een veelzijdig en duurzaam kookgereedschap dat de kookervaring verbetert, de smaak van gerechten behoudt en een belangrijke rol speelt in zowel de culinaire wereld als in huiselijke keukens over de hele wereld.

 

Verder zoeken? Dit is de volledige

Top 10 beste braadpan

1.
Le Creuset Signature Braadpan

Warmteverdeling: ★★★★★

Duurzaamheid: ★★★★★

Omschrijving: De Le Creuset Signature Braadpan staat bekend om zijn uitstekende warmteverdeling en duurzaamheid. Een iconische keuze voor serieuze koks.

2.
Staub Cocotte Braadpan
Staub Cocotte Braadpan

Warmteverdeling: ★★★★★

Duurzaamheid: ★★★★

Omschrijving: De Staub Cocotte biedt geweldige warmteverdeling en is verkrijgbaar in diverse aantrekkelijke kleuren. Perfect voor braden en sudderen.

3.
Lodge Logic Gietijzeren Braadpan
Lodge Logic Gietijzeren Braadpan

Warmteverdeling: ★★★★

Duurzaamheid: ★★★★★

Omschrijving: Deze betaalbare gietijzeren pan biedt uitstekende duurzaamheid, perfect voor slowcooking en stoofschotels.

4.
ZWILLING Braadpan met deksel
ZWILLING Braadpan met deksel

Warmteverdeling: ★★★★

Duurzaamheid: ★★★★

Omschrijving: De BK Bourgogne Braadpan combineert stijl en prestatie met een goede prijs-kwaliteitverhouding.

5.
Silit Econtrol Braadpan

Warmteverdeling: ★★★★

Duurzaamheid: ★★★★★

Omschrijving: De Silit Econtrol biedt een moderne benadering met zijn hoogwaardige antiaanbaklaag en efficiënte warmteverdeling.

6.
De Buyer Mineral B Element Braadpan
De Buyer Mineral B Element Braadpan

Warmteverdeling: ★★★★★

Duurzaamheid: ★★★★

Omschrijving: Deze Franse klassieker, gemaakt van natuurlijk ijzer, heeft uitstekende warmte-eigenschappen voor professionele resultaten.

7.
Tefal Jamie Oliver Premium Gietijzeren Braadpan

Warmteverdeling: ★★★★

Duurzaamheid: ★★★★

Omschrijving: Een samenwerking tussen Tefal en Jamie Oliver, deze gietijzeren pan levert solide prestaties met een stijlvol ontwerp.

8.
Demeyere Atlantis Roestvrijstalen Braadpan
Demeyere Atlantis Roestvrijstalen Braadpan

Warmteverdeling: ★★★★★

Duurzaamheid: ★★★★★

Omschrijving: Demeyere staat bekend om zijn hoogwaardige roestvrijstalen pannen, en deze braadpan is geen uitzondering. Uitstekende warmteverdeling en duurzaamheid.

9.
GreenPan Barcelona Keramische Braadpan
GreenPan Barcelona Keramische Braadpan

Warmteverdeling: ★★★★

Duurzaamheid: ★★★

Omschrijving: De GreenPan Barcelona biedt een keramische antiaanbaklaag voor gezond koken, maar is minder duurzaam dan sommige andere opties.

10.
Pyrex Classic Glas Braadpan

Warmteverdeling: ★★★

Duurzaamheid: ★★★

Omschrijving: De Pyrex Classic is geschikt voor zowel koken als serveren, maar mist de warmte-eigenschappen van andere materialen.

Zo voorkom je een

miskoop

In je zoektocht naar de beste braadpan, is het ook handig als je weet waar je op moet letten om niet het verkeerde product te kopen.

1. Materiaalselectie: Kies het materiaal zorgvuldig op basis van je kookstijl. Gietijzer voor slowcooking, roestvrij staal voor veelzijdigheid, koper voor precisie. Overweeg duurzaamheid en onderhoud.

2. Grootte en Gewicht: Pas op voor overdimensionering. Zorg ervoor dat de braadpan past op je fornuis en in je oven. Let ook op het gewicht, want een te zware pan kan onhandig zijn.

3. Prijs-kwaliteitverhouding: Goedkoop kan duurkoop zijn. Investeer in een kwaliteitspan die jaren meegaat. Lees beoordelingen en overweeg merken met bewezen prestaties en garanties.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief

De tests op 10getest.nl zijn met zorg samengesteld. Er zijn diverse internetbronnen geraadpleegd, sommige producten zijn fysiek getest, in andere gevallen zijn de beoordelingen gebaseerd op externe online bronnen.